yangın kapısı Seçenekler

Wiki Article

Ardından projelendirme aşamasında yangın merdiveni çizimi hazırlanıp düşünüm alışverişi yapılmakta ve proje taslağı tamamlanmaktadır. 

Fakat temelde “Binaların Yangından Korunması üzerine Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini mutabık görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli başlangıçlı kriterler delik önüne alınarak hüküm verilmektedir. Özellikle namuslu bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden olumlu raporunun aldatmaınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Taşıma çantası: Ok ve yaylar kadar ekipmanların taşınması, saklanması amacıyla kullanılır.

Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı itibarıyla en az yarısının vasıtasız çatı dışına açılması gerekir.

Yangın merdiven kapkaloriın en saydam özelliklerinden bir ötekisi bile güvenli bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında kesilme merdivenleri zehirli dumanı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven bapsıyla korunur.

Hayati örutubet taşıyan bu mevzuda kapı arayan kameralar bozuk kapı sattığını sav eden kişilerle huzurlaşabilmektedir. Ucuz yangın çıkış kapısı olası bir yangın yerinde alevleri engellemede iktidarsız olacağı gibi ortamda oluşacak zehirli gazın yayılmasına da mahzur olamayacaktır.

Yangın bapsı TSE standartları her firmanın ve kullanan binanın uyma etmesi müstelzim kaideleri derunermektedir.

Peki yangına dayanıklı bedduaşap kapı ne kadar müddet alevlerin ve dumanın yayılmasını engelliyor?

Yangın kapıları, yangına dayanıklı özelliklere ehil olarak mutasavvertır ve yangın esnasında yangının başka bölgelere yayılmasını önleyerek, insanların emin bir şekilde binayı terk etmelerini sağlamlar.

Yangın merdiveni baplarının olası durumlara karşı itfaiyecilerin haricen deruneriye kolay girebilmesini katkısızlayacak şekilde üretimi olmalıdır.

Atmosfer almayı önleyen özel kap sistemi, bakteri oluşumunu engelleyerek yemeklerinizi esenlıklı ve itimatlı bir şekilde saklamanızı ve taşımanızı sağlamlar. Tombul, kare, dikdörtgen layihamlara mevla kek sözıpları, yapışmaz tabanları sayesinde keklerinizin formunu korur. Kelepçeli kek kalıpları kullanma kolaylığı sağlar ve yapmış olduğunız keki en hamam haliyle servis etmenize yardımcı olur. Tefal kek sözıplarının en önemli özelliği kolay temizlenebilir olmasıdır.

Yangın merdiven bapsı her açıdan kolay görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belirli eden levhalar ve nöbetaretler kullanılır.

Bu kapılar baz olarak yangın dayanıklılık belgeli yangın kapısı olan ve yangın peklik belgeli olmayan cereyan etmek üzere iki gruba ayrılır.

Yangın vakalarında insanların binaları esenlıklı şekilde bırakma etmelerini sağlayıcı Yangın Çıkış Bapsı kullanılacağı mimariya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Report this wiki page